Michał Wejner poleca

Michał Wejner, od 25 lipca zaprasza do nowo otwartego lokalu BISTRO KWADRANS

(dawny Zajazd Wierusz przy obwodnicy)

dzisiaj Naszym Czytelnikom poleca:

Mus czekoladowy dla 6 osób.

Składniki:

czekolada ciemna półsłodka 350g, jajka 6 szt., cukier puder 4 łyżki stołowe, śmietana 18% UHT 200 ml.

W garnku roztapiamy czekoladę i zostawiamy ją do ostygnięcia. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy do nich roztopioną czekoladę i cały czas mieszamy. Na kilka minut trzymamy naszą masę nad ogniem delikatnie podgrzewając, odstawiamy do ostygnięcia. Osobno ubijamy śmietanę i białka. Delikatnie dodajemy ubite białka i śmietanę do ostudzonej masy jajeczno-czekoladowej. Musimy uważać aby masa nie opadła. Przekładamy nasz mus do ozdobnego naczynia.

Wstawiamy mus na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Proponuję do tego deseru likier Amaretto

szef kuchni MICHAŁ WEJNER

wieloletnia praktyka na terenie Francji

mobile: 668 371 592

www.cateringstrefa.pl

Ten wpis został opublikowany w kategorii Wieruszów. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.
Subscribe
Powiadom o
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
AGA
11 lat temu

witam 🙂 byłam w lokalu ”BISTRO” kilka razy i jestem bardzo miło zaskoczona obsługą, czystością lokalu a przede wszystkim pyszną ”kuchnią ” w rozsądnych cenach . dziś zamówiłam pitę na 17:30 na wynos. GRATULUJĘ I ŻYCZĘ WIELU KLIENTÓW:) AGA

Mirka
12 lat temu

czytałam jakiś czas temu wywiad z panem Michałem z którego wywnioskowałam że będzie to lokal z cenami przystępnymi i że pan Michał prowadzi także katering