Michał Wejner, od 25 lipca zaprasza do nowo otwartego lokalu BISTRO KWADRANS
(dawny Zajazd Wierusz przy obwodnicy)
dzisiaj Naszym Czytelnikom poleca:
Mus czekoladowy dla 6 osób.
Składniki:
czekolada ciemna półsłodka 350g, jajka 6 szt., cukier puder 4 łyżki stołowe, śmietana 18% UHT 200 ml.
W garnku roztapiamy czekoladę i zostawiamy ją do ostygnięcia. Ucieramy żółtka z cukrem pudrem na gładką masę, dodajemy do nich roztopioną czekoladę i cały czas mieszamy. Na kilka minut trzymamy naszą masę nad ogniem delikatnie podgrzewając, odstawiamy do ostygnięcia. Osobno ubijamy śmietanę i białka. Delikatnie dodajemy ubite białka i śmietanę do ostudzonej masy jajeczno-czekoladowej. Musimy uważać aby masa nie opadła. Przekładamy nasz mus do ozdobnego naczynia.
Wstawiamy mus na co najmniej 12 godzin do lodówki.
Proponuję do tego deseru likier Amaretto
szef kuchni MICHAŁ WEJNER
wieloletnia praktyka na terenie Francji
mobile: 668 371 592
www.cateringstrefa.pl
witam 🙂 byłam w lokalu ”BISTRO” kilka razy i jestem bardzo miło zaskoczona obsługą, czystością lokalu a przede wszystkim pyszną ”kuchnią ” w rozsądnych cenach . dziś zamówiłam pitę na 17:30 na wynos. GRATULUJĘ I ŻYCZĘ WIELU KLIENTÓW:) AGA
czytałam jakiś czas temu wywiad z panem Michałem z którego wywnioskowałam że będzie to lokal z cenami przystępnymi i że pan Michał prowadzi także katering