Kulinarny konkurs MasterChef Erasmus+

Kulinarny konkurs MasterChef Erasmus+ odbył się w czwartek, 6 kwietnia w Zespole Szkół Specjalnych w Słupi pod Kępnem. W zabawie udział wzięli uczniowie miejscowej placówki oraz ich koledzy z Malty.

 

 

Już od 3 kwietnia ZSS w Słupi pod Kępnem gości grupę uczniów z rodzicami i nauczycielami z zaprzyjaźnionej szkoły Guardian Angel Secondary Education Resource Centre z Malty. Obie placówki biorą udział w projekcie kulinarnym programu Erasmus+, który zakłada wymiany międzynarodowe w celu zapoznania się ze zwyczajami, tradycyjnymi potrawami i kulturą partnerskiego państwa.

Kulinarna rywalizacja wzbudziła ogromne emocje, a zakończyła się wynikiem remisowym. Nagrody w imieniu samorządu powiatowego wręczył uczestnikom naczelnik Wydziału Zarządzania Projektami i Promocji Powiatu – Marcin Wiśniewski.

ZSS Słupia

Ten wpis został opublikowany w kategorii Słupia pod Kępnem. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments