O przedsiębiorczości i kulinariach w bibliotece

12 marca br. w Gminnej Bibliotece Publicznej w Trzcinicy odbyło się szkolenie przeprowadzone w ramach projektu Fundacji Wspomagania Wsi realizowanym przy współpracy z Narodowym Bankiem Polskim w ramach programu edukacji ekonomicznej pn. „ABC przedsiębiorczości V.

 

Edukacja finansowa dla mieszkańców wsi i małych miast” połączone z warsztatami kulinarnymi. Sobotnie spotkanie zorganizowało Stowarzyszenie Wsi Trzcinica „Przyszłość” przy współpracy trzcinickiej książnicy. Warsztaty prowadziła  trener Justyna Zawieja.

Na początku spotkania wszystkich uczestników warsztatów powitała prezes Stowarzyszenia Wsi Trzcinica „Przyszłość” Anna Parzonka. Po prezentacji multimedialnej mówiącej jak określić swoje cele finansowe i jak je później realizować, co jest potrzebne do założenia własnej firmy i jak stworzyć dobry biznes plan oraz co najważniejsze, jak to wszystko przełożyć na własny budżet domowy, uczestnicy zajęć przystąpili do wykonywania przepysznych dań.

Pod okiem pani Justyny zostały przygotowane: carpaccio z buraka, sałatka wariant I, sałatka z kaszy kuskus, sałatka grillowa oraz przepyszny deser. Po sporządzeniu potraw nadszedł czas na degustację wykonanych dań. Wszystkie panie uczestniczące w warsztatach otrzymały zestawy edukacyjne.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Trzcinica. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments