Oddział przedszkolny w Cieszęcinie

W tygodniu zajmowaliśmy się darami jesieni, bo przecież w babcinej spiżarni nie może zabraknąć przetworów z warzyw czy owoców. Dziś już niewiele osób robi tak zwane słoiki. Nasze babcie całymi popołudniami tarły, kroiły i gotowały przygotowując przepyszne przetwory w słoikach aby zapełnić spiżarnie, przecież zima była długa i mroźna.
Przedszkolaki, również mogły same przygotować słoiki. Tym razem postanowiliśmy zaprawić paprykę. Papryka wspaniała nie tylko jako dodatek do sałatek lecz jako przekąska do obiadu i kanapek.Skosztowaliśmy pysznych gruszek z sadu naszej Pani wychowawczyni. Powstały też prace plastyczno-techniczne warzyw i owoców.

Ten wpis został opublikowany w kategorii Bez kategorii. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.