Róbmy pasty!

Pod takim hasłem, w dniu 15 marca, przystąpiliśmy do realizacji kolejnego punktu programu „Żółty talerz”. Tym razem zadanie polegało na przygotowaniu smacznego i zdrowego śniadania, drugiego śniadania lub kolacji. Na liście składników znalazły się m.in.: bazylia, kolendra, czosnek, słonecznik, dynia, awokado, jogurt naturalny, twarożek, serek homogenizowany, rzodkiewka, ogórek zielony, ogórek kiszony, szczypiorek, sałata, jajko, pomidor. W różnych proporcjach i składzie zostały one połączone tak, aby powstała pyszna pasta. Przysmaki, przygotowane przez kucharzy w sześciu grupach, zgodnie z przeznaczeniem znalazły miejsce w brzuchach. W czasie spotkania ogólnego omówiono i zademonstrowano kolegom i koleżankom pasty jajeczne, serowe, awokadowe, twarożkowe. Świetne wykonanie i odpowiednia reklama przysmaków była wstępem do dalszej konsumpcji. Na podstawie wypowiedzi dzieciaków wnioskujemy, że dzisiejsza znajomość z pastą przerodzi się w przyjaźń. I o to chodzi w procesie wdrażania do zdrowego odżywiania.

Realizatorzy programu w Kole TPD w Pieczyskach

Ten wpis został opublikowany w kategorii Pieczyska. Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments